به روز شده در: ۲۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۷۲۸۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۲۲ آذر ۱۴۰۴

آنفولانزا را جدی بگیرید، چون مرگ به همراه دارد!

روزنو :بیماری آنفولانزا در قله پیک قرارگرفته که خطرناک است. بیش از ۱۰۰ نفربر اثر این بیماری جان‌باخته‌اند که ۱۴ نفر آنها کودک بوده‌اند. بیمارستان‌ها در وضعیت آماده‌باش قرار دارند. تعداد مبتلایان زیاد است و مراجعین به بیمارستان‌ها رو به افزایش است. در این شرایط استفاده از ماسک و رعایت موارد بهداشتی می‌تواند از شیوع این بیماری جلوگیری کند. البته پیش‌بینی می‌شود تا دو هفته دیگر از شدت آنفولانزاکاسته شود.

آنفولانزا را جدی بگیرید، چون مرگ به همراه دارد!

وزیر بهداشت بابیان اینکه الان در قله پیک آنفلوانزا هستیم، گفت: در بیمارستان‌ها آماده‌باش اعلام کردیم بررسی مرتب و روزانه از میزان ابتلا و مشکلاتی که بیماری‌های تنفسی ایجاد می‌کند صورت می‌گیرد الان تعداد بیمارانمان و افرادی که مشمول بستری در بیمارستان شدند با سال گذشته در این موقع تفاوتی نکرده است، اما این سویه بیشتر در بین سنین ۵ تا ۱۴ سال است.

به گزارش روز نو محمدرضا ظفر قندی وزیر بهداشت در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران درباره آنفلوانزا گفت: الان ما در قله پیک آنفولانزا هستیم هم در ایران هم در بسیاری از کشور‌های جهان به این صورت است. این ویروس جهش جدیدی به‌صورت ژنتیک پیداکرده و یک‌سویه‌ای به نام سویه k الان دارد باز می‌شود و گسترش پیدا می‌کند. کاری که می‌شود کرد این است که اقدامات بهداشتی و پیشگیری و مراقبت‌های لازم انجام شود تا این همه‌گیری را کمتر کنیم.

وزیر بهداشت گفت: در بیمارستان‌ها آماده‌باش اعلام کردیم بررسی مرتب و روزانه از میزان ابتلا و مشکلاتی که بیماری‌های تنفسی ایجاد می‌کند صورت می‌گیرد الان تعداد بیمارانمان و افرادی که مشمول بستری در بیمارستان شدند با سال گذشته در این موقع تفاوتی نکرده است، اما این سویه بیشتر در بین سنین ۵ تا ۱۴ سال است.

وی گفت: آماده‌باش کامل داریم و فکر می‌کنیم تا یکی دو هفته آینده از این شرایط با بهبود شرایط جوی و هوایی عبور کنیم ولی تا دو هفته آینده این مشکل راداریم.

مرگ‌ومیر

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با اشاره به فوت ۱۰۱ بیمار براثر آنفلوانزا از پیش‌بینی کاهش پیک آنفلوانزا تا پایان دی خبر داد.

حسین کرمان پور در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در پاسخ به سالی مبنی بر آخرین وضعیت آنفلوانزا اظهار کرد: سویش جدید آنفلوانزا موسوم به H ۳ N ۲ از اواسط آبان ماه شروع به رشد کرد و پیش‌بینی می‌شد که چنین اتفاقی رخ دهد.

وی افزود: این سویه نوعی به‌شدت واگیردار کمی واکسن گریز است و افراد مسن و کودکان راکمی گرفتار می‌کند. وزارت بهداشت در آماده‌باش است و درس آموزه‌های لازم به بیمارستان‌ها و پزشکان و پرستاران ابلاغ‌شده است. وی بابیان اینکه در آذرماه حدود ۱۰ استان کشور درگیر آنفلوانزا شدند، افزود: حدود ۱۰۱ نفر از مردم جان خود را براثر آنفلوانزا ازدست‌داده‌اند و بیشتر این افراد کسانی بوده‌اند که واکسن نزده بودند، ۱۴ نفر کودکان بودند و مابقی بیماران مزمن و سالمند بودند و اکنون در دامنه موج هستیم.

کرمان پور در پاسخ به سال دیگری مبنی بر پیش‌بینی از وضعیت آنفلوانزا تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود استان‌هایی که به پیک نرسیده‌اند به پیک برسند، اما استان‌های در اوج بیماری روند کاهشی را تجربه می‌کنند. احتمالاً تا پایان دی‌ماه، در صورت همکاری مردم و رعایت اصول بهداشتی پیک آنفلوانزا کاهش می‌یابد.

علائم

وی درباره علائم آنفلوانزا گفت: آبریزش بینی، تب، بدن کوفتگی، خستگی، سوزش چشم از علائم بیماری است و استراحت، مصرف مایعات و کنترل تب بهترین درمان است. اگر فرد تب بالا داشت و به تب‌بر‌ها پاسخ نداد به پزشک مراجعه کنند.

مرگ ناشی از آنفلوانزا در هرمزگان

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در بازدید از مراکز درمانی هرمزگان، در پی افزایش سرایت‌پذیری سویه‌های در گردش آنفلوانزا بر ضرورت مراقبت ویژه از کودکان تأکید کرد.

قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در سفر به استان هرمزگان با حضور در بیمارستان کودکان بندرعباس با اشاره به قدرت سرایت‌پذیری سویه‌های در گردش آنفلوانزا، مراقبت ویژه از کودکان را ضروری دانست. تاکنون سه مورد مرگ ناشی از آنفلوانزا در استان ثبت‌شده که همگی دارای بیماری زمینه‌ای بوده‌اند.

داروی گیاهی برای بهبود آنفلوانزا

به گفته یک متخصص طب سنتی، بخور اکالیپتوس و قرقره آب‌نمک و شست‌وشوی بینی و سینوس‌ها پس از مراجعه به منزل می‌تواند تا حدود زیادی با کمک به پاک‌سازی مجاری تنفسی از بار آلودگی ویروس‌های تنفسی کم کرده و از ابتلا به آنفلوانزا بکاهد.

دکتر الهام پارسا، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد تهران در گفت‌و‌گو باخبر آنلاین می‌گوید: آنفلوانزا همچون کرون می‌تواند تهدیدکننده جان بیمار باشد. بر این اساس باید تا حد امکان علائم را کنترل و از وخیمشان حال بیمار جلوگیری کرد. در طب سنتی برای تقویت نسبی سیستم ایمنی به مصرف شربت آب‌لیمو و عسل، شربت آلوئه‌ورا، ترکیب عسل و سیاه‌دانه و مصرف گیاه اکی‌ناسه که در بهبود بیماری کرونا نیز کاربرد داشته، می‌توان اشاره کرد. همچنین از دیدگاه طب سنتی، بهترین میوه‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی و مؤثر جهت التیام آنفلوانزا سیب، انار شیرین، به و لیموشیرین هستند.

درمان سرفه‌ها

برای کنترل سرفه، بخور بابونه به‌خصوص برای کودکان زیر شش ماه که مجاز به دادن داروی خاصی نیستیم، بخور آویشن یا حتی بخور آبگرم و مصرف دم‌نوش بابونه، آویشن، پرسیاوشان، لعاب بهدانه یا عناب بسیار توصیه‌شده است. بهترین ترکیب، استفاده از رازیانه، پرسیاوشان و انجیر با یکدیگر است که در رفع سرفه مفید است.

کاهش تب و بدن‌درد

برای کاهش تب، مصرف نوشیدنی‌های نسبت ولرم مثل مصرف نصف تا یک لیوان آب سیب هر دو ساعت یک‌بار و نوشیدن عرق بید یا دم‌نوش ختمی و پنیرک مفید است. بدنفوس و پاشویه ترجیح همراه با ترکیب ختمی و پنیرک می‌تواند در پایین آوردن دمای بدن مؤثر باشد.

برای برطرفشان خلط پشت حلق، بخور مرزنجوش، پرسیاوشان، اسطوخودوس، تخم گشنیز یا بابونه توصیه و برای التیام سوزش و التهاب گلو، قرقره جوشانده بابونه، تخم گشنیز یا ختمی مناسب است. برای بدن‌درد نیز ترکیبات دارچین همچون دم‌نوش دارچین یا سایر دم‌نوش‌های گرم مانند دم‌نوش بابونه توصیه می‌شود.

زیاد سوپ بخورید

مصرف اندک آب‌شیب یا آب و عصاره گوشت می‌تواند مناسب باشد. پس از این‌که تب و لرز بیمار قطع شد در صورت داشتن اشتها بهتر است برای رفع ضعف از تخم‌مرغ عسلی و آویشن، فرنی بادام، فالوده سیب، شیر بادام، چهارمغز، جوانه‌ها و در وعده ناهار و شام از گوشت‌های لطیف و سبک مانند گوشت گوسفند یا بلدرچین یا آبگوشت استفاده کند. عصاره‌های خانگی گوشت به‌خصوص در دوران نقاهت بسیار توصیه می‌شود. در زمان آنفلوانزا مصرف غذا‌های مایع مثل سوپر که در آن بال و گردن مرغ، گشنیز، کدوسبز، پیاز، سیر و شلغم به‌کاررفته باشد مفید است و در صورت تب‌دار بودن بیمار، بهتر است به این سوپ گل بنفشه نیز افزوده شود. از میان دم‌نوش‌ها، دم‌نوش نعنا، پونه، آویشن و همچنین مصرف کدوحلوایی، شلغم با عسل و آب‌لیمو گزینه‌های مناسبی هستند. استفاده زیاد از مخلوط سیر و پیاز در غذا‌ها هم پیشنهاد می‌شود.

تصویر روز
خبر های روز